21/4/15

Δενδροφύτευση

 « Δενδροφύτευση  στη Ριτσώνα»
(  υπεύθυνες ανάρτησης : Ακριώτου Αφροδίτη, Παναγιωτοπούλου Φωτεινή )

                 Πραγματοποιήθηκε   την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 δενδροφύτευση στην καμένη περιοχή της Ριτσώνας υπό την αιγίδα του Δασαρχείου του νομού μας . Φυσικά η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ήταν εκεί .





              
              Οι μαθητές , που οι περισσότεροι είχαν πάρει ξανά μέρος σε δεντροφύτευση,  ύστερα από τις οδηγίες για το πώς φυτεύουμε και που ένα νέο φυτό, ξεχύθηκαν με απίστευτη ορμή και σθένος ,αφού χωρίστηκαν πρώτα σε ομάδες , και φύτευσαν πάνω από   100. δέντρα, πεύκα , κυπαρίσσια,σπάρτα! Βέβαια σ΄αυτό βοήθησε και το χώμα που φέτος σκάβονταν άνετα λόγω των βροχών που ήδη είχαν πέσει .







                 Οι μαθητές του Γυμνασίου μας και οι συνοδοί καθηγήτριες Ακριώτου Αφροδίτη, Παναγιωτοπούλου Φωτεινή, Τσαμίτα Σταυρούλα ,σίγουρα θα θυμούνται αυτή τη δεντροφύτευση ,αφού πραγματοποιήθηκε την ημέρα που έγινε και η μερική ορατή για την Ελλάδα, έκλειψη ηλίου. Γι΄αυτό και παρακολουθήσαμε με ειδικά γυαλιά το φαινόμενο από την ύπαιθρο.











                 Τα παιδιά έμειναν πολύ ευχαριστημένα από αυτήν την εμπειρία και ζήτησαν από την υπεύθυνη και του χρόνου να πάρουν μέρος σε  μια άλλη δεντροφύτευση. Και η  Kα Αποστόλου Ολυμπία. δεν ήταν δυνατόν να τους αρνηθεί!


    


ΑΓΑΛΑΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙ  ΑΥΤΟ!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.