22/3/13

Ώρα της Γης, στις 23 Μαρτίου



«ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ»

Ώρα της Γης, στις 23 Μαρτίου

Το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 στις 8:30μμ, εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 135 χώρες σε όλο τον κόσμο θα ενωθούν για τον εορτασμό του πλανήτη κλείνοντας τα φώτα για μια ώρα – την «Ώρα της Γης».

Ιστορία της Ώρας της Γης

31 Μαρτίου, 2007
Η πρώτη Ώρα της Γης διοργανώνεται στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από το WWF Αυστραλίας, τη διαφημιστική εταιρία Leo Burnett και τον δήμο του Σίδνεϊ. Από τις 19:30 μ.μ. έως τις 20.30μ.μ. σβήνουν τα φώτα τους 2,2 εκατομμύρια πολίτες και 2.100 επιχειρήσεις.
29 Μαρτίου του 2008
Η Ώρα της Γης αποκτά διεθνή χαρακτήρα και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο! 371 πόλεις σε περισσότερες από 35 χώρες συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια πρωτοφανή εκστρατεία. Υπολογίζεται ότι συμμετείχαν τουλάχιστον 50 εκατομμύρια πολίτες. Είναι μόνο η αρχή…
28 Μαρτίου 2009
Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 4.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε 88 χώρες σβήνουν τα φώτα τους για μία ώρα, δημιουργώντας μια «οπτική εντολή» για ανάληψη άμεσης δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα συμμετέχει επίσημα για πρώτη φορά και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή! Η εικόνα της συσκοτισμένης Ακρόπολης κάνει τον γύρο του κόσμου…


27 Μαρτίου, 2010
Η Ώρα της Γης παίρνει πλέον τη μορφή παγκόσμιας έκκλησης για ένα βιώσιμο μέλλον. 128 χώρες, ανάμεσά τους και η χώρα μας και εκατοντάδες τοπόσημα και μνημεία από όλο τον κόσμο βυθίζονται στο σκοτάδι.
26 Μαρτίου 2011
Η Ώρα της Γης με νέο ρεκόρ συμμετοχής 135 χώρων (συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας), είναι η πρώτη Ώρα της Γης που έχει στόχο να ξεπεράσει τον εαυτό της, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να σκεφτούν τι άλλο μπορούν να κάνουν για την προστασία του πλανήτη πέρα από αυτή την ώρα.
31 Μαρτίου, 2012
Νέο ρεκόρ και αυτή τη χρονιά! 6.950 πόλεις και κωμοπόλεις σε 152 χώρες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης. 200.000 χρήστες του Youtube αποδέχονται προκλήσεις του “I Will If You Will”.


23 Μαρτίου, 2013
Η Ώρα της Γης 2013 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρ. στις 8:30 μ.μ.-9: 30μμ όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο. Η χώρα μας υιοθετεί το «Θα το κάνω, αν το κάνεις» καλώντας τους πολίτες να πρασινίσουν τα μπαλκόνια τους, να χαρίσουν ένα αντικείμενο που δε χρειάζονται ή να χρησιμοποιούν ΜΜΜ, ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις τους.



Δημοτικοί λαχανόκηποι, πεζοδρομήσεις, θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, ανταλλακτικά παζάρια, εβδομαδιαίες ποδηλατάδες, δημιουργία πάρκων περιβαλλοντικής αγωγής, αποτελούν κάποιες από τις δεσμεύσεις τις οποίες έχουν αναλάβει οι 17, μέχρι στιγμής, δήμοι της χώρας που συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2013, που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, στις 23 Μαρτίου.


Φέτος, η παγκόσμια εκστρατεία της WWF υιοθετεί το σύνθημα: «Θα το κάνω, αν το κάνεις», το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την ίδια την καθημερινότητα.

Η γνωστή δράση των τελευταίων χρόνων από τη WWF, με χιλιάδες κτίρια να σβήνουν τα φώτα τους, συντονισμένα, για κάποιο χρονικό διάστημα ένα συγκεκριμένο βράδυ, φέτος εμπλουτίζεται με πιο στοχευμένες κινήσεις.

Συμμετέχουν φορείς, μεμονωμένοι πολίτες, παρέες και διάφορες ομάδες. Κάθε χώρα επικεντρώνει σε τρεις θεματικές δράσεις. Στην Ελλάδα, τα τρία «Θα το κάνω, αν το κάνεις» αφορούν τις προκλήσεις: «αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου», «αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι» και «αν χρησιμοποιείς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), το ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου».
 
Στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ώρας της Γης, ο κάθε πολίτης, όπως και οι δήμοι, μπορεί να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή.

 
«Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν μια προσωπική δέσμευση και την κοινοποιούν μέσω της ιστοσελίδας τής καμπάνιας. Όσοι επισκέπτες θέλουν, αποδέχονται την πρόκληση και έτσι η πρόταση ενεργοποιείται», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του WWF

Aπό την ιστοσελίδα της WWF, http://www.wwf.gr
Σπαθής Στέλιος  Β3
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.