18/5/12

Γιορτή 16 Μαΐου 2012

Άλλη μια σχολική χρονιά τελειώνει και μαζί με τα μαθήματα ολοκληρώνονται και τα προγράμματα των περιβαλλοντικών ομάδων μας, με θέμα για αυτήν την χρονιά "Ενέργεια και περιβάλλον".
Έτσι με την ευκαιρία αυτή αφού λίγα πράγματα έχουν απομείνει για τις ομάδες  μας, αποφασίσαμε στις 16 Μαΐου να κάνουμε την γιορτή λήξης αυτής της χρονιάς και την παρουσίαση των προγραμμάτων μας.
Τα παιδιά των ομάδων, καλέσαμε τους συμμαθητές μας και τους γονείς τους, για να δούνε πόσο "ζωντανά" παιδιά είμαστε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το περιβάλλον, τις ομορφιές του και τα προβλήματά του και αφού είπαμε λίγα λόγια για το πρόγραμμά μας, τραγουδήσαμε, παίξαμε θέατρο και χορέψαμε.
Υπεύθυνες καθηγήτριες οι συντονίστριες των ομάδων, Ακριώτου Αφροδίτη, Κοττάκη Θεανώ, Παναγιωτοπούλου Φωτεινή, Πιτσινή Άντα και Τσαμίτα Σταυρούλα.

Το πανώ μας με την ρήση του Νίκου Καζαντζάκη από την Ασκητική "Ν΄ αγαπάς την ευθύνη! Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρόνο να σώσω τη Γης! Αν δε σωθεί... Εγώ! Εγώ φταίω!", ήταν το σκηνικό για όλες τις εκδηλώσεις μας.







Την γενική επιμέλεια, παρουσίαση των ομάδων και των προγραμμάτων, παρουσίαση του προγράμματος της γιορτής  ανέλαβε η Μαρία - Στέλλα Σταμάτη μαθήτρια της Γ τάξης.






Το μουσικό τμήμα της ομάδας που , με υπεύθυνο καθηγητή τον Κο Rohde, παρουσίασε την δουλειά του παίζοντας με τις κιθάρες τους δύο τραγούδια.΄
Κιθάρα έπαιξαν οι μαθητές Σπαθή Ηρώ και Ευριπίδης Κώστας από την Γ τάξη, Γκορτσίλα Δάφνη, Ζακυνθινός Γιάννης και Χασιώτης Γιάννης από την Β τάξη και Σπαθής Στέλιος από την Α τάξη. Φυσικά και ο Κος Rohde.




Τραγούδησαν η Ηρώ η Σπαθή  και ο Γιάννης ο Χασιώτης.








Οι μαθήτριες Κουρκουζέλη Ηλιάννα από το Β2, και Δαϊναβά Αλίκη με την  Ζησοπούλου Ιωάννα από το    Β1 τραγούδησαν καραόκε το Broken Strings - των James Morrison & Nelly Furtado













Η Γιαλαγιά Αριάδνη από το Β1 και ο Πιτσινής Αντώνης από το Α4 χόρεψαν ένα remix , ruba και  salsa 














  Η Ηρώ Σπαθή χορεύει flamengo



















Μετά τους χορούς σειρά είχαν τα μονόπρακτα θεατρικά μας του Β. Αναστασιάδη. Ξεκινήσαμε με πρώτο την "Ανακύκλωση". Στο ρόλο των δύο δημοσιογράφων ο Σουγιουλτζής Σεραφείμ από την Β3 και ο Πιτσινής Αντώνης από την Α4










"Ο Κος Νεογλωσσίδης"  μας κατέπληξε με τις δυνατότητές του σαν γλωσσοπλάστης, που τον ρόλο έπαιξε τέλεια ο Χασιώτης ο Γιάννης από την Β3, ενώ μαθητές του ήταν ο Ζακυνθινός Αργύρης από την Β1 τάξη, ο Πιτσινής Γιώργος από την Β3,  ο Χαμουρατίδης Γιάννης από την Γ3 και ο Δεμερτζής ο Χρήστος από την Γ1. Και οι τέσσερις ήταν καταπληκτικοί, αφού απλώς "έπαιξαν" στιγμές από την καθημερινότητα της μαθητικής τους ιδιότητας.









"Περασμένα Ξεθαμμένα" !!! Όχι τίποτα άλλο, αλλά να δικαιωθούν λίγο και οι μαθητές. Γιατί; Μα γιατί όλοι οι γονείς όταν το παιδί τους πάει στο σχολείο, αυτόματα ξεχνάνε την δική τους επίδοση στο σχολείο και το μόνο που βλέπουν είναι η επίδοση των παιδιών τους. Τι κρίμα όμως, γιατί πάντα υπάρχει ένα ξεχασμένο χαρτάκι σε κάποιο συρτάρι αποδεικτικό στοιχείο "των άριστων μαθητών - γονιών"
Πατέρας ο Ζέρβας Γιώργος, μητέρα η Ζαχαριά Βάσω και καθηγήτρια η Διοματάρη Βαγγελίτσα από την Α1 τάξη. στο ρόλο κάποιων γονιών ο Κων/νος Ευριπίδης και η Ζησοπούλου Ιωάννα.







                                                            



Οι περισσότεροι μαθητές έχουν όνειρό τους να βρουν το καλύτερο σύστημα αντιγραφής χωρίς να τους πάρει είδηση ο καθηγητής. Κάποιοι τα καταφέρνουν, κάποιοι άλλοι όχι, Τι έκαναν οι μαθητές στο μονόπρακτο "Δακτυλικά Θεωρήματα";  Μίλησε ο Παναγιώτης; Για να δούμε ποιο σύστημα χρησιμοποίησαν και καθηγήτρια τους "έπιασε";  Καθηγήτρια η Αλίκη Δαϊναβά και μαθητές η Αριάδνη Γιαλαγιά και Δάφνη Γκορτσίλα από την Β1 τάξη.













Όλοι οι μαθητές ξέρουν ότι αν οι ίδιοι δεν έχουν όρεξη να διαβάσουν, τότε είτε για τον καθηγητή του σχολείου πρόκειται, είτε για φροντιστηριακό μάθημα πρόκειται αυτοί κάνουν ότι είναι δυνατό να περάσει η ώρα "στο χαβαλέ"
'Ετσι λοιπόν "Το ιδιαίτερο" παρουσιάζει μία μαθήτρια που κάνει ότι καλύτερο μπορεί, για να περάσει η ώρα του ιδιαίτερου μαθήματος χωρίς να γίνει μάθημα.
Στον ρόλο της καθηγήτριας η Ζησοπούλου Παναγιώτα, της μητέρας η Φανίκου Ιωάννα και της μαθήτριας η Τουλουμτζόγλου Δήμητρα. Και οι τρεις μαθήτριες από την Γ τάξη.




Και τέλος το "Ζωδιακό Διαγώνισμα" όπου η μαμά - νοικοκυρά που την υποδύεται η Συρόγιαννη Αθανασία από την Α4, ανάμεσα στις δουλειές της, βρίσκει λίγο χρόνο να διαβάσει τα ζώδια και να προειδοποιήσει την κόρη της που την υποδύεται η Σουγιουλτζή Σοφία από την Α4, για το τι την περιμένει την άλλη μέρα, με την απόλυτη σιγουριά του μητρικού ένστικτου και της ...ζωδιακής πρόβλεψης. Άραγε ήταν σωστή η πρόβλεψη;










Μετά  από τα θεατρικά σειρά είχαν οι παραδοσιακοί χοροί. Τα παιδιά χόρεψαν Συρτό, Ζωναράδικο,  Ικαριώτικο, Βλάχα Νάξου, Τσάμικο, Μπάλο  κουλουριώτικο, Χασάπικο και Συρτάκι. Χόρεψαν οι Καράπας Κων/νος, Τουλουμτζόγλου Δήμητρα, Χαμουρατίδης Γιάννης, Σπαθή Ηρώ, Καράπας Παναγιώτης, Κουρκουζέλη Ηλιάννα, Κουζούλογλου Χρήστος, Ξύγκη Ευδοκία, Ζησοπούλου Ιωάννα, Δαϊναβά  Αλίκη, Φανίκου Ιωάννα, Ζησοπούλου Παναγιώτα, Κομνηνός Γιάννης και Πορτοκαλίδης Γιάννης.





ΣΥΡΤΟΣ


ΖΩΝΑΡΑΔΙΚΟΣ


ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟΣ


ΒΛΑΧΑ ΝΑΞΟΥ


ΤΣΑΜΙΚΟΣ



ΜΠΑΛΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΙΚΟΣ



ΧΑΣΑΠΙΚΟ



ΣΥΡΤΑΚΙ "ΖΟΡΜΠΑΣ"





















Και μετά... χορός για όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.