11/4/13

Γνωρίζοντας το νέο μου σχολείο!



   Μια ευχάριστη επίσκεψη δέχτηκε το σχολείο μας σήμερα από τους μαθητές  της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου του Μύτικα. Οι μικροί μαθητές αρκετά συνεσταλμένοι στην αρχή , άνετοι και φιλικοί όσο περνούσε η ώρα, ξεναγήθηκαν στον χώρο του  Γυμνασίου που θα τους εντάξει στο δυναμικό του τη νέα σχολική χρονιά 2013- 2014. Στα πλαίσια  της ομαλής ένταξής τους από το δημοτικό στο γυμνάσιο, προτάθηκε από τη διευθύντρια του δημοτικού του Μύτικα  Κα  Μανούσου Δήμητρα,   στο διευθυντή του γυμνασίου κου Γιαννούκο Γιώργο να επισκεφτούν οι μαθητές το γυμνάσιο ,για να γνωρίσουν από κοντά το μελλοντικό σχολικό τους περιβάλλον. Μια τέτοια πρωτοβουλία λοιπόν,  δεν ήταν δυνατόν  να μας αφήσει αδιάφορους και μην αποδεχτούμε την πρότασή τους!












Οι μικροί μαθητές ήρθαν στο σχολείο κατά τις 10 π.μ και έβαλαν τα δυνατά τους για να νικήσουν σε αγώνα βόλεϋ τους μαθητές του Α4 τμήματος που διεξήχθη στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου και διοργανώθηκε από το γυμναστή του γυμνασίου κ. Δεμερτζή Δημήτρη
















Τελικά  οι μικροί νίκησαν τους "μεγάλους" με 3-0 σετ με αποτέλεσμα οι μεν να πανηγυρίζουν και οι δε να προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες για την ήττα τους!!!!





 Κατόπιν,  αφού ξεκουράστηκαν και γεύτηκαν τα εδέσματα που τους προσφέρθηκαν ,πήραν δυνάμεις για να παρακολουθήσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη γνωριμία τους με τις αίθουσες διδασκαλίας



Είδαν από κοντά το εργαστήριο της Πληροφορικής , την αίθουσα της Τεχνολογίας (όπου θαύμασαν τα μικρά « τεχνολογικά επιτεύγματα » των μαθητών της Α΄και Β΄τάξης) ,το Χημείο, πληροφορήθηκαν για τη λειτουργία της δανειστικής μας βιβλιοθήκης .





 Εντύπωση τους προκάλεσε το τεράστιο προαύλιο του σχολείου καθώς και η όμορφη θέα από το μπαλκόνι του Α΄ ορόφου προς τον Νότιο Ευβοϊκό, τις αλυκές Κοπανά και τον περιβάλλοντα -ανοιξιάτικα στολισμένο- χώρο.

Ενημερώθηκαν  για τα προγράμματα  που λειτουργούν  στο  σχολείο μας,  και τα μαθήματα κιθάρας που γίνονται από τον Κο Rhode Μιχάλη καθηγητή γερμανικών του σχολείου μας.

«Διάβασαν» την ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου μας που λειτουργεί  στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κα Μπαράκου Κλεοπάτρα.



   Παρακολούθησαν μια προβολή σε power point, από τη υπεύθυνη-συντονίστρια καθηγήτρια της  περιβαλλοντικής ομάδας κα Ακριώτου Αφροδίτη, των προγραμμάτων και των δραστηριοτήτων της ομάδας (επισκέψεις , δράσεις, τριήμερες και τετραήμερες εκδρομές σε διάφορα Δασικά χωριά ανά την Ελλάδα , θεατρικές παραστάσεις ,κατασκευές της ομάδας,  διοργανώσεις συζητήσεων με παιδαγωγούς- ψυχολόγους.) 

Οι μαθητές φάνηκε να το διασκέδασαν και ελπίζουμε  η πρώτη τους γνωριμία με το Γυμνάσιο να τους άφησε θετικές εντυπώσεις και η μετάβασή τους στη νέα βαθμίδα της εκπαίδευσης να γίνει χωρίς άγχος και ομαλά. 

 Εμείς οι καθηγητές του Γυμνασίου θα είμαστε αρωγοί  σε οτιδήποτε χρειαστούν ,για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η προσαρμογή τους. Θα σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.